Om oss

AB Jessys Assistans arbetar för personer med olika typer av funktionshinder, oavsett ålder.

Vi erbjuder hemtjänst i assistansliknande form, avlösning, ledsagning i Stockholm stad och Huddinge kommun. Vi har tillstånd att utföra personlig assistans i hela landet. Vi driver även daglig verksamhet i våra lokaler i Farsta Centrum.

Vi erbjuder även generella hushållsnära tjänster, som städ för hem- och kontorsmiljöer. Detta kan du läsa mer om på www.jessyshem.se

Företagets målsättningen är att våra kunder skall trivas med den omsorg de får av oss och att de ska känna att vi finns till för dem på deras villkor. Detta bland annat genom att låta våra kunder själva välja personal och hur arbetet skall utföras.

I verksamheten arbetar bl.a. personliga- och juridiska rådgivare samt socionomer. Vår samlade kompetens täcker alla bitar inom omsorg. Vi delar mer än gärna med oss av våra erfarenheter; ställ gärna frågor!

Företagshistoria

Jessys Assistans grundades år 2005 av Jacqueline Manriquez.

Jacqueline Manriquez är socionom med inriktning mot äldre och funktionshindrade. Hon utbildade sig som socionom vid Socialhögskolan i Stockholm. Jacqueline har även studerat kognitiv beteendeterapi på Mindset.

Jacqueline skriver så här med egna ord:Jacqueline

Jag utbildade mig som socionom vid 30 års ålder. Den främsta anledningen till att jag valde att arbeta med äldre och människor med olika typer av funktionshandikapp var för att jag själv fått erfara hur maktlös man känner sig när kroppen inte vill samarbeta med hjärnan.

Jag hade en hjärntumör sedan födelsen; En tumör som upptäcktes först när jag fyllde 22 år.

Hela min uppväxt blev en kamp mot sjukvården och mig själv. Innan tumören upptäcktes gick år efter år av otal kontakter med läkare- och andra specialister, kuratorer samt psykologer utan att något konkret kom fram annat än märkliga diagnoser som psykosomatisk sjukdom (det som i folkmun kallas kärringsjuka) och depression. Jag visste innerst inne 

att något var hemskt fel, för inte skall man må som jag gjorde då?

1995 upptäcktes till slut tumören och blott två dagar efter upptäckten låg jag på operationsbordet. Innan de opererade mig skrev jag ett avskedsbrev till min make och dotter. Någonstans önskade jag att jag inte skulle vakna mer. Jag ville inte längre leva med den smärta jag levt med i så många år.

Idag är jag återställd från hjärntumören. Jag tror att mina personliga erfarenheter har gett mig en unik kunskap om och en ödmjukhet inför andra människors livssituation och behov. Min ambition är att arbeta för att hjälpa andra människor få en fungerande tillvaro.